Derome-Åskloster FF

Referat

Referat: Alets IK - Derome-Åskloster FF

Vi är igång!

Igår var det seriepremiär på Söndrums IPs konstgräs, som anat blev det en jämn tillställning. Första halvlek är på det stora hela ganska jämn där det finns ett par bra chanser åt båda håll och 0-0 i paus hade varit logiskt. Det är väl inte alltid fotboll är logiskt, det var det inte heller idag. I första halvleks sista sekund så blir det rörigt efter en hörna och bollen landar turligt framför fötterna på en motståndare som får öppen kasse och 0-1 är ett faktum. Psykologiskt tungt mål att släppa in precis innan paus. Men vi är starka och har en bra dialog i paus och det är ett beslutsamt lag som tar sig an andra halvlek och kvitteringen ligger i luften, i matchminut 53 så kommer den genom Emil som vackert curlar avslutet otagbart i bortre. Vi fortsätter att styra matchen efter kvitteringen, därför kommer även 1-2 målet på ett psykologiskt tungt sätt, dvs att vi släpper in mål när vi har vår bästa period i matchen totalt sett. Men som sagt, vi är starka, kvitteringen kommer tre minuter senare i matchminut 67, efter en bra hörna av Emil tar Anton avslutet som styrs i mål av Pontus. Gött med svar direkt! Matchens resterande ca 20 minuter böljar en del och helt orimligt känns det inte med delad poäng. Vi tar första trean på fredag istället!

Vi har inget uttalat om att utnämna matchens lirare eller så, men med en så brutalt bra insats som Jonas gör idag så vill vi ändå lyfta fram honom, vilken prestation!!

45´ 0-1
53´ 1-1 Emil (Edvin)
63´ 1-2
67´ 2-2 Pontus (Anton)