Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Frövi IK Herrar Fotboll

Följ

Herrar Fotboll

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Frövi IK 2 4 4 0 0 12
2 Mariebergs IK 2 4 3 0 1 9
3 Adolfsbergs IK 2 2 1 1 0 4
4 IFK Lindesberg 2 4 1 1 2 4
5 Hovsta IF 2 3 1 0 2 3
6 Sköllersta IF 2 3 1 0 2 3
7 Latorps IF 2 2 1 0 1 3
8 ÖSK Söder/Örebro SK FK 2 0 0 0 0 0
9 IFK Hallsberg FK 2 2 0 0 2 0
10 Glanshammars IF 2 2 0 0 2 0

Match

Glanshammars IF 2

1 - 6
Fröjevi IP Konstgräs
27 augusti 2023
17:00

Frövi IK 2

Referat

Referat: Glanshammars IF 2 - Frövi IK 2

Vinst på hemmaplan i bortamatch

Match mot Glanshammar i reservlagsserien 1A. Två föreningar som valde olika strategier inför matchen där Frövi satsade på ett ungdomligt lag med framtiden framför sig medans Glanshammar valde att skicka en trupp med mestadels seniorspelare.

Kvällen till ära så ställde FIK upp med Oliver i mål och Oliver som normalt spelar ute får i min 6 göra sitt första ingripande då han relativt enkelt greppar ett inspel i boxen. FIK har två bra chanser att ta ledningen i matchen när klockan tickat upp till 9 spelade min men både Shaficis och Hamodis försök stoppas inne i boxen. Minuten senare rullar FIK upp ett väldigt fint anfall som avslutas med en djupledsboll till Ahmed som kommer fri men tyvärr kom en felaktig avblåsning för offside och "ja" det är inte lätt att vara domare utan hjälp av assisterande domare. I min 14 spelare Oscar fram Shafici som avslutar med ett skott, från ett bra läge, men boll smet förbi fel sida av stolpen. Minuten senare visar Hamodi mod och styrka då han krigar till sig bollen i en tuff duell mot en dubbelt så stor motståndare. Matin en av våra duktiga ungdomsspelare visar fina fotbollskunskap då han i min 17 vinner en man mot man duell på egen defenisva planhalvan. I min 18 spelar Ahmed till Oscar som hittar en instickare till Shafici som kommer in i boxen men inget mål på avslutet. I min 19 testar GIF en långboll som glider in i boxen men Oliver plockar bollen på bästa sätt. I samma spelminut visar Lagerträd sina kunskaper i backspelet då han på bästa sätt bryter ett försök från GIF att komma in i boxen. Planens yngsta spelare var 14åriga Fabian och Fabian som kan bli en väldigt bra fotbollsspelare visar kunskap i passningsfoten då han slog en crossboll av hög klass i spelminut 21 som Hamodi tog ned och det blir farligt men tyvärr vann mv avslutande duell. I min 23 kommer Musse in i boxen och spelar snett bakåt till Hamodi som trycker iväg bössan men skottet täcks av ett långt ben i GIF. Juniorspelaren Linus har tagit stora steg framåt under året och det visade han upp i min 34 då han vinner en härlig kamp mot en forward i GIF. Joakim, 15år, kan bli en mittfältare av toppklass och gjorde de äldre motståndarna frustrerade och det såg vi i spelminut 35 då en rutinerad A-lagsspelare i GIF tvingas använda ojusta metoder för att få stopp på Joakim. I minut 36 får GIF en omställning som medför att FIK-försvaret tyvärr slår ett för löst bakåtpass som Oliver springer ut för ta. Oliver är först på bollen och dribblar en man men fälls samtidigt men tyvärr så kommer ingen signal för frispark och detta medför att GIF kan rulla in ledningsmålet (1-0) i öppet mål. Två minuter senare har FIK chans att reducera men både Musses och Hamodis chanser blir resultatlösa. I min 42 lyfter Fabian in en frispark i boxen och det blir farligt med chans för FIK att kvittera men avslutet kom aldrig. I min 45 jublar FIK-publiken då 16åriga Ahmed, som är en oslipad diamant, gör en korrekt tackling på en äldre och tyngre motståndare som blir väldigt frustrerad. I första halvleks andra tilläggsminut spelar Linus och Ahmed fin fotboll på vänsterkanten som sedan medför att i anfallets andra våg ett skott i stolpen av Kevin. Ledning GIF i paus (1-0).
I min 52 kommer kvitteringen (1-1) efter att Kevin kommer fri och iskallt rullar in bollen i nät. I min 55 slår Abdi ett fint högerinlägg som Shafici möter med en direktstyrning men bollen precis utanför stolpen. I min 57 spelar Manuel fram Alex som sätter fart på högerkanten och det kommer ett inlägg som Hamodi styr men inget mål då mv gjorde en väldigt bra räddning. Bröderna Musse, Abdi och Ahmed, alla unga fotbollsspelare, gör en bra match och är med i många farliga anfall. I min 63 är Hamodi på väg att få ett friläge men stoppas med en tröjdragning = frispark. Linus slår frisparken, på bästa sätt, och Alex möter bollen vid bortre stolpen och trycker in bollen i mål och ledning FIK (1-2). I min 70 utökar FIK ledningen (1-3) och det är Hamodi som blir målskytt efter att ha petat in sin egen retur efter ett högerinlägg från Kevin. I min 71 kommer Shafici fri men mv vann avslutande duell. I min 72 spelar Manuel fram en fin djupledsboll till Kevin som glider förbi en GIF-back och sätter sedan bollen säkert i nät och FIK utökar sin ledning till 1-4. Wessam en av de unga talangerna i FIK får göra debut i seniorsammanhang och gör det riktigt bra. Wessam visade sina kunskaper vid många tillfällen bla i min 78 då han gör en brytning av högsta klass. I min 79 fixar Ahmed en hörna som slås in i målområdet och där hoppar Alex högst men nicken gick någon millimeter utanför stolpen. I min 81 får Shafici bollen strax utanför offensivt straffområde. Shafici tar några snabba steg och avfyrar sedan ett vänsterskott som letade sig upp i nättaket och FIK leder med 1-5. I min 84 kommer Kevin in i boxens högra kant och rusar ifrån sina motståndare och sedan sitter avslutet stenhårt i nättaket och ledning FIK med 1-6. FIK är väldigt nära att utöka ledningen vid flera tillfällen på slutet då de yngre ungdomsspelarna rullade fotboll av högsta klass och närmast att näta var vi i minut 90 då Abdi spelade fram Matin men inget mål då mv vann duellen.
En härlig vinst och fantastiskt att se Frövis ljusa framtid i alla yngre spelare
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Kevin Sjöholm 1 2 0 0 0 2
Mohammed Mahmod Sultan Al-Amir 1 2 0 0 0 2
Alexandre Ekobo 1 1 0 0 0 1
Linus Norrlund 1 0 0 0 0 0
Manuel Antique Henningsson 1 0 0 0 0 0
Martin Lagerträd 1 0 0 0 0 0
Mustafe Ibraahim Deheeye 1 0 0 0 0 0
Oliver Asplund 1 0 0 0 0 0
Oscar Hultman 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng