FK Bosna 92

Referat

Referat: Frövi IK - FK Bosna 92

FIK vinner stort hemma på Fröjevi
FIK gästades av FK Bosna 92 för match i tredje omgången i Närkes Allsvenska och slutsiffrorna skrivs till 7-0 (3-0).
Redan i minut 3 smäller det bakom Bosnas målvakt och det är Höijer som vräker in 1-0 efter ett uppspel från högerkanten som Johannes styr vidare till Höijer som hårt uppvaktad av en motståndare visar sin styrka genom att först hålla ifrån, sedan sprinta ifrån och sedan in i boxens högra sida och laddade bössan och boll stenhårt i nätet. Bosnas första anfall kommer i min 5 och då får man med sig en hörna som blev resultatlös. I min 6 slår William M ett inlägg från vänsterkanten som Jesper möter med pannan, målvakt räddar och släpper retur, Höijer väldigt nära att tåa in bollen men tyvärr inget mål. I min 9 spelar Adam fram Höijer som kommer med fart på högerkanten och skickar in inlägget till Johannes som möter med pannan men inget mål på en bra chans då mv i Bosna kan följa bollen som smet förbi fel sida av stolpen. I min 11 får Jesper med sig en hörna efter ett mindre krig uppe vid högra hörnflaggan. I hörnans andra våg för Adam en chans men skottet går över. I bland försöker gästerna komma upp på offensiv planhalva så som i min 13 men FIK-försvaret med Kapten Calle och Co är starka och stoppar Bosna på ett säkert och effektivt sätt. Gästerna börjar tidigt i matchen visa frustration som övergår till saker som inte hör hemma på en fotbollsplan b la i minut 15 då Alex tvingas utgå pga en våldsam tackling. Bosna-spelaren som fick gult för tacklingen gör sedan en ännu värre tackling i min 35 och får i och med detta se resten av matchen från sidan. I min 16 skickar gästerna in en långboll som avslutas med en nick men Ludde i FIK-målet är bergsäker och räddar effektivt. Visst hände det att Bosna försökte komme igenom via mitt-mitt men där tog det tvärstopp då Frövis mittfä'ltsgeneral Robin och hans mannar på mitten gjorde en bra match. I min 29 kommer 2-0 och det är Johannes som trycker in i halvvolley i nättaket. I min 40 spelar Höijer fram Jesper som får friläge men då kom en offside-signal som diskuterades flitigt efter matchen i Frövis omklädningsrum, säkra källor säger att Jesper skickat filmen från VEO-inspelningen (vi filmade matchen) på VAR-analys. I min 41 och 42 testar gästerna två ggr att lyfta in långbollar men båda gångerna nickas chanserna bort av FIK:s starka mittbackar (Chrille och Calle). I min 43 spelar Höijer bollen till Jesper som kommer in i boxens högra kant och sedan får Jesper med sig en hörna som gav resultat. Höijer slår hörman och Johannes gör 3-0 på en fin nick. 3-0 i paus, mycket rättvist
I andra halvleks början får Jesper sin en väldigt full smäll i magen som medför rött för Bosna-spelaren. FIK får frispark för smällen på Jesper och i frisparkens andra våg trycker Eliott in bollen i målvakts högra hörn och det står 4-0 på resultattavlan. William M som gör en bra match på vänsterkanten får ett bra skottläge i min 52 men tyvärr gick bollen utanför målramen. Två minuter senare för Johannes ett bra skottläge men boll över ribban. Minuten senare får Höijer ett bra skottläge men boll strax utanför målramen. Här hade FIK tre bra målchanser inom 3 minuter men som sagt fortfarande 4-0. I min 56 försöker gästerna anfalla på sin högerkant men anfallet stoppas effektivt av William M. I min 60 jublar hemmapubliken när Adam fintar och trixar högt upp på högerkanten. I min 62 gör Anton sitt första mål (5-0) i serien, målet kommer till med vänsterfoten efter ett fint framspel av Höijer. I min 63 är Heda nära att skapa ett bra FIK-anfall men inlägget täcks i sista sekund av en oklippt tånagel i Bosna. I min 64 rusar Theo fram på vänsterkanten och får med sig en hörna som tyvärr blev resultatlös. I min 66 spelar Oscar fram Eliott som gör en instickare till Höijer som är nära att peta in ytterligare ett mål men mv vann duellen. I min 69 spelar Höijer bollen till Oscar som krigar till sig en hörna som tyvärr blev utan resultat. I min 77 får Eliott ett bra läge att näta men bollen går strax utanför målramen. Minten senare är Höijer nära att näta men målvakt gör en mycket bra räddning på ett bra skott. Nu trycker FIK på för fullt och i min 82 spelar Theo till Anton som gör en millimeter instickare till Höijer som elegant styr in 6-0. Firma Anton - Höijer ligger baom 7-0, som kom i min 85, och målskytt är Höijer som trycker iväg vänsterbössan och bollen gick in målvakts högra hörn och Antons assist kom från boxens vänstra sida. Inga fler mål i matchen utan FIK vinner stort och rättvist kampen hemma på fina Fröjevi. Inget som alla uppmärksammade medn efter slutsignal kom ytterligare ett rött-kort till en spelare i Bosna oklart varför men en Domare drar inte kortet efter slutsignal om det inte är allvarligt.
En jury utsåg matchens lirare och utmärkelsen som belönades med en gåva från Villes Friskvårdsmassage gick till Filip Höijer i hemmalaget - grattis Filip!