Referat

Referat: Mariebergs IK - Frövi IK

Kampen på Lugnets IP vinns av Frövi
86 personer i publiken och över hälften var Frövi-supportrar - fantastiskt, stort tack för ert stöd.
Matchens första hörna kommer i minut 2 och det är hemmalaget som fick hörnan som blev resultatlös. Direkt efter hörnan får FIK en bra chans med Johannes instickare till Kevin blir lite för hård så chansen rullade bort. Nästa farlighet blir Frövis då Anton spelar till Robin som gör ett inlägg från högerkanten och FIK har chansen inne i målområdet men M-berg lyckas rensa bort bollen. Minuten senare testar M-berg att lyfta en långboll mot sin vänsterspringare med Adam är med och styr bort anfallet med en bra nick. I min 10 slår Wille M en härlig cross till Adam och FIK kommer in i boxen men hemmalagets försvar lyckas sedan avvärja anfallet. Minuten senare startar Kapten Calle ett anfall som avslutas med att Anton spelar in bollen till Kevin som ökar temot i benen men på straffområdslinjen lyckas en hemmaback tåa bort bollen. Wille M slår sin andra fina crossboll i min 13 som Adam tar ned och spelar sedan in bollen i boxen och FIK-trycker på men tillslut lyckas hemmalaget få bort bollen. Minuten senare testar M-berg ett långskott men Ludde i FIK-målet behöver inte ingripa då bollen gick många meter utanför målramen. I min 18 är det lite tilltrasslat inne i FIK:s box men FIK får bort bollen innan det blir farligt. Minuten senare tappar FIK bollen på egen p-halva och M-berg testar skottlyckan men skottet som kom en bit utifrån gick en bit utanför. I min 21 testar hemmalaget lyfta en långboll men Calle vinner en härlig duell och avvärjer anfallet. I minut 22 får FIK en bra omställningschans och det är Kevin som gör ett högerinspel som Anton möter upp med ett avslut men mv räddar skottet (matchens bästa chans efter halva första). I min 24 kommer FIK i en omställning och Anton kommer in i boxens vänstra kant och inspelet/avlsutet går i mål via en lätt touch på ett hemmaben ock FIK gör matchens första mål. I min 28 spelar Kevin snett bakåt till Johannes som trycker iväg ett avslut, (inne i ett bra läge i boxen) men bollen gick på fel sida av ribban - synd ett väldigt bra läge att utöka ledningen. I min 29 gör FIK ett högerinlägg som blir farligt men inget mål. I min 33 testar hemmalaget ett långskott men Ludde har inga problem att plocka skottet. I min 34 lyfter Wille M en frispark mot Höijer som vinner nickduellen men sedan lyckas mittback i M-berg rensa bort bollen från egna boxen. Hemmalaget gör direkt en omställning men FIK-försvaret är med och bryter omställningschansen. I min 38 testar M-berg att lyfta in bollen i boxen men Wille M hoppar upp och nickar fint bort bollen. FIK får en frispark i min 39 som Erik lyfter in mot Höijer som får till ett avslut men mv räddar och inget mål på en bra FIK-chans. M-berg får direkt ett bra omställningsläge men Erik, som gör en bra match, är stark i hemarbetet och avvärjer hemmalagets chans. M-berg får en hörna i minut 42 som medför kvittering (1-1) på en nick. Två minuter senare tappar FIK bollen på egen p-halva och M-berg avslutar med ett skott, utifrån, som gick högt över. I min 44 tacklas Kevin och FIK får frispark på offensiv p-halva. I frisparkens 2:a våg lyckas hemmalaget ställa om och i omställningen kommer man in i boxen och får till ett avslut som ej blir mål men det kom en signal då domaren hittat en lätt armdragning och det är M-berg som får en straff som man rullar i mål och 2-1 till M-berg i paus.
M-berg är till och från frustrerade och det visar man direkt i andra halvleks inledning då en spelar får gult efter för mycker negativt snack mot domaren. Första riktigt heta chansen i andra kom i min 56 och det är FIK som hade chansen att näta men den tilltrasslade situationen inne i boxen, som kom efter en hörna, men bollen ville inte in och ev. skulle FIK ha en straff här då Johannes hölls fast med en halvnelson när han skulle tåa in bollen. I min 61 får hemmalaget en hörna som blev resultatlös. I min 64 gör hemmalaget en hockeytackling på Kevin. som gett 2 min i hockeyrinken men på Lugnets IP kom ingen signal. I min 65 spelar Höijer till Heda som försöker hitta skottläget men fastnar på s-linjen. I min 67 gör Höijer ett högerinlägg men bollen gick tyvärr förbi Robin som fanns i ett bra läge inne i boxen. I min 69 får FIK en hörna som blev resultatlös. I min 73 får FIK ett inkast högt upp på högerkanten som Wille A kastar till Oscar som direkt passar in bollen till Höijer , som finns inne i boxen, som duttar upp bollen och trycker iväg bössan och bollen går spikrakt upp i nättaket och FIK kvitterar (2-2), väldigt snyggt mål. Fem minuter senare gör M-berg 3-2 efter en bredsida från boxens vänstra sida. Wille M kommer med fart på offensiv vänsterkant när klockan tickat upp till spelminut 80 och en spelare i hemmalaget tacklar Wille M på ett sätt som inte hör hemma inom fotbollen och domaren tvekar inte att dra det röda kortet. I min 85 fångar Kevin upp bollen efter att M-berg försökt rensa bort bollen, Kevin sätter fart och från s-linjen kommer skottet och bollen letar sig in i målvakts högra hörn och det är kvitterat (3-3). Nu jagar FIK 3p och det blir det då Höijer i spelminut 88 spelar fram Kevin som rusar ifrån vänsterbacken och avslutet mot utrusande målvakt sitter elegant i mål och FIK jublar högt, ledning 4-3 som blev slutresultatet.
En spännande och publikvänlig kamp på Lugnets IP och 3 härliga poäng som medför att FIK är obesegrade efter 4 omgångar i Närkes Allsvenska.