17:00

Alets IK

Referat

Referat: Varbergs BoIS FC - Alets IK

Vi ledare har lite kämpigt med att upprepa oss efter matcherna när vi säger: "ni spelar mestadels bra fotboll, ni är lika bra som motståndarna, någon gång måste det vända osv osv". Om vi ser till seriens alla lag är väl hälften precis lite bättre än oss, andra halvan är vi jämna med. Ser vi till tabellen och de siffror som lyser efter våra matcher ges inte intrycket att det är jämnt dock. 6-0 idag är ju siffror som antyder spel mot ett mål, det stämmer ju verkligen inte.

Men spelet går ut på att göra mål och att stoppa motståndarna från att göra det. Och där är vi tyvärr inte lika bra, inte minst offensivt har vi ju oavsett spelare eller utgångspositioner inte den skärpa och flyt för att göra inte bara ett utan flera mål. I dagens match ska vi också lägga till en stark motståndarmålvakt som inte minst var ute i yttersta delen av sitt straffområde och avvärjde flera gånger precis före aletforwards med starka löpningar.

Men när det gäller att ha intentioner att rulla boll, att samagera på planen, spela oss ur situationer ligger vi fint till. Lite bättre än dagens motståndare Varbergs Bois vill vi mena. Detta lag spelar mestadels rakt och långt (iaf de två matcher vi utkämpat i år) både genom långa utsparkar som igångssättning och sedan söker de mest forwards centralt. Riktigt kämpig match för våra centrala backar med dessa studsande bollar som ofta behövde hanteras med näsan mot eget mål. Den första halvtimmen har vi lite mer spel, något fler chanser, kanske något större bredd i spelet. Så långt i matchen kändes det surt med 0-0. Fast när halvleken är slut står det 0-3 och det fanns ingen riktig logik i det. 1-0 efter en för enkel soloprestation på vänsterkanten (vår högerkant), 2-0 efter en mindre bra träff på hörna som letar sig förbi våra spelare och med en halvträff i boxen sitter mål nummer 2. Sedan blir det 3-0 när en hemåtpass blir en frispelning. Riktigt trist att ha detta utgångsläge i halvlek. Men våra tjejer är inte svårövertalade när det gäller att fortsätta hålla huvudet högt och kämpa för att vända på steken. Bra start av oss i den andra halvleken och vi skapar några bra lägen, tänker särskilt på när Mika kommer loss och trots hård bevakning får iväg ett lågt, hårt, bra placerat skott. Men Varbergs duktiga målvakt gör en benparad och fredar målet, igen.

Allt eftersom den andra halvleken tickar på mattas vi och Varberg känns starkare. De kommer fram också på kanterna i omgångar och skapar under andra halvleks andra halva många målchanser på lite olika sätt. Hilma gör en ny riktigt bra match med flera bra räddningar och visar en allt bredare repertoar. Inser att jag i texten ovan andats att förlusten är orättvis men under slutet av matchen så framträder Varberg som lite bättre än oss, är mer rejäla och tar vara på några chanser. Att 3-0 i halvlek och 6-0 som slutresultat uttryckte dock röster från flera olika läger inte var helt rättvisande. 4-0 var ett bra skott som togs vid rätt ögonblick när fönstret för det öppnade sig. 5-0 var riktigt snyggt, bra hörna och riktigt bra nick. 6-0 vill jag minnas var mindre delikatessfullt. Varbergs huvudspel stack sannerligen ut, flera spelare som verkligen tar nickarna med pannan och kan styra bollens riktning även med huvudet.

Nu återstår det tre matcher av säsongen och vi får se till att spela bra och kämpa hårt och om det finns någon rättvisa i kosmos förtjänar vi faktiskt att bollen studsar vår väg, någon gång.