Alets IK

Referat

Referat: IF Böljan Falkenberg 08 - Alets IK

Det blev en rätt kass konstgräsplan istället för gräsplanen bredvid som var för blöt hade kommunen i Falkenberg låtit meddela. Jaja, lika för båda lagen. Vår målis Hilma fick lämna återbud men Svea med en mindre skada axlade ansvaret och tog handskarna. Försvagad och kunde inte nyttja hela registret med att sparka bollen ordentligt men gjorde en fin insats likväl och kan inte lastas på något sätt för att vi förlorar denna match.

Första halvan av matchen är vår bästa del och där lyckas vi skapa några chanser och få 1-0 genom Moa. Sedan en liten chans för Nelly och sedan ett finfint läge för Molly, frukten av bra passningar och löpningar. Men 1-0 i halvlek kändes ju ändå gott.

Böljan startar andra halvlek med fin energi men efter några minuter börjar vi komma i bra ordning igen. Olyckligtvis får då Böljan en straff, i ett läge där vi nyss börjat få koll på situationen. Straffen säkert förvaltad och ställningen kvitterad. Lite senare drar vi på oss en straff till efter en kedja av olyckliga aktioner. Grr, och underläge 1-2, onödigt och trist. På en av våra ganska få hörnor fick vi sedan till press i Böljans straffområde och många glada Alettjejer kunde se Alva (uppsläppt på hörnan) skjuta bollen i mål. Kändes inte orättvist i det läget av matchen. Böljan hade många nästanlägen men vi hade avstyrt det mesta, men då tyvärr låtit dem få två straffar. Böljans supervassa nummer 9 (ligger långt fram i sin årskull) bjöd riktigt hårt motstånd men Alva vann många kamper och för dagen hade vi tilldelat Mika och My lite mer defensiva uppgifter (tyvärr hade ju mittback Thea halsont och kunde inte medverka) för att möta detta hot och det går ju inte att vara annat än nöjda med det jobb som utfördes.

På slutet jobbar Böljan ihop till att i slutändan vara en rättvis vinnare av matchen. De gör ytterligare två mål som inte är på straff. Vi kan ju inte avstyra varje läge från att bli farligt under 90 minuter, men vi kan konstatera att vi, även i denna match, blir hårt straffade för de allt färre misstag som vi gör. Enligt vår mening hade vi med flyt kunnat vinna, eller om nummer 9 hade spelat för oss istället... Kul att vi gjorde två mål i alla fall, det tar vi med oss. Morgondagens träning ställs in. Vi hinner göra tre träningspass innan nästa match och uttrycker förhoppningar om bra inställning och intensitet under dessa.