10:40

Alets IK

Referat

Referat: Hertzöga BK - Alets IK

En match som på förhand var att betrakta som svår. Ett lag som gör upp om förstaplatsen i tabellen, gjort en god dos mål och hade blott släppt in ett (stämde ju in på oss också iofs!!). Lite äldre tjejer, lite större, lite bättre, men vilken grym kämpainsats vi gör här. Vi höll 0-0 i halvlek och det var stressigt och frusterat på motståndarnas bänk, lite kring spelet och en del gällande domaren också. Det hade varit lite lattjo om vi hade kunnat hålla Julias nolla intakt lite längre, hur hade de agerat då? Men istället, i den andra halvlekens absoluta inledning, var det en kedja av missade sparkar som gjorde att bollf-n inte flög iväg och en Hertzöga tjej kunde rulla in skiten.

Lite energipåfyllnad fick motståndarna, lite energitapp hos oss, men inte längre än att vi fortsatte att bjuda på motstånd. Hertzöga hade flera riktigt farliga hörnor och att vi släpper in två mål denna dag var rättvist och rimligt, trist bara att även det andra målet tillkommer på trassligheter i straffområdet. Men vad många lägen som avstyrdes! Alva räddade oss i oräkneligt antal tillfällen, Mika tog riktigt många fajter över hela planen, för att bara nämna två vardagshjältar. Det är skillnad på att förlora och förlora, efter denna match kan vi definitivt gå rakryggade. Vi var lite mindre stressade med bollen, trots ett bra motstånd. Det är något att fortsätta jobba rejält med; fler passningar ska slås och fler ska vara så bra att medspelarna kan göra något vettigt med dem.

Nu hinner jag inte skriva mer, samling om 20 minuter!!!