Frövi IK

Referat

Referat: Hovsta IF - Frövi IK

Oavgjort i trång och svårspelad hall i Hovsta
En match där Frövi har ett ett spelövertag och har bollen mer än hemmalaget men det är Hovsta som är vana med den lilla hemmahallen som gör matchens första mål. Målet (1-0) kommer i minut 10 på ett skott utifrån i samband med Jokerspel av hemmalagets målvakt. FIK kvitterar minuten senare (1-1) och målet kom till vid en snabb Frövi-omställning som avslutas med att Jonas spelar en fin macka till Shafici som från nära håll bredsidar in bollen i delvis öppet mål. Efter kvitteringsmålet har FIK flera fina anfall och rullar bra futsal men inga mål. I slutet av halvleken trycker FIK på i ofensiv planhalva men ett bolltapp medför en omställning för hemmalaget och i anfallets 2:a våg lyckas man peta in bollen från nära håll och ledning (2-1) för hemmalaget i paus.
Direkt i andra halvleks första spelminut trycker Loui iväg ett bra skott men bollen täcks strax framför mål. I minut 23 trixar Oscar och Jonas på offensiv högetkant och sedan pass till Jesper som trycker iväg bössan men bollen retligt utanför. Minuten senare lyfter hemmalaget en boll mot boxen med Jimmie i FIK-målet är med och greppar bollen. I minut 25 får Hovsta en hörna som medför 3-1 där vi ärligt får säga att vi tappade bort en spelare vid bortre stolpen som enkelt kunde styra in ett pass i målet. FIK börjar nu att spela med Joker och har det mesta av spelet där fyran med Johannes, Manuel, Loui, och Gurra förstärks med Jesper som bär jokervästen. Grabbarna rullar runt bollen på bästa sätt och skapar flera anfall som avslutas med flera skott men samtliga täcks av ett lågt liggande Hovsta. Fyran med Oscar, Jonas, Shafici och Jesper rullar upp ett fint anfall i minut 32 som avslutas med ett skott från Oscar men mv räddar och styr bollen till hörna. I minut 35 rullar Manuel, Johannes, Loui och Gurra upp ett väldigt bra anfall där man får med sig en inspark på offensiv högerkant. Insparken läggs snabbt, några pass mellan Johannes och Gura och sedan pass till Loui som direktskjuter och det rasslar till i nätet och FIK reducerar till 3-2. FIK går för kvittering och spelar Jokerspel på ett bra sätt och skapar chanser där b la Loui hade ett bra skottläge i minut 36 men inget mål då mv räddar. Johannes har några bra skottlägen en bit utifrån i samband med jokerspelet men inga mål på avsluten. I minut 18 testar Jesper ett skott som målvakt räddar och sedan är Gurra väldigt nära att peta in returen men mv får på en hand i sista sekund. I samma spelminut fälls Manuel i ett väldigt bra läge strax utanför boxen men tyvärr kom ingen signal från domarna, vilket det borde ha gjort. En frispark där hade medfört ett toppenläge att kvittera. Med 1 minut kvar av matchen är samtliga FIK-spelare på offensiv planhalva och rullar runt bollen och det kommer ett sidledspass till Jesper som ser att Oscar smitit in i boxen och skymmer målvakt, Jesper nyttjar detta och trycker iväg bössan och det rasslar bakom målvakten och 3-3 på resultattavlan som också blev slutresultatet.