Referat

Referat: Hedareds BK - FC Kabel Åttio

Referat från Oskar:

Ja det var en kväll i juni, då när sommarn är som bäst… Eller ja, det var åtminstone då hemmamatchen mot Kabel Åttio skulle ha spelats. Den sköts dock upp, och i tisdags kväll var det äntligen dags.

Vi fick en bra start, vilket kom att spegla hela matchen. Joni satte 1-0 redan i tredje matchminuten efter fint samarbete med Coffe.

Strax därpå satte undertecknad 2-0, enligt egen utsago med en otagbar nicklobb. En mer opartisk skribent hade garanterat hävdat att ett hårt inspel träffade kinden, klämde fyra-fem finnar och sedan seglade in vackert utom räckhåll för målvakten…

3-0 kom efter dryga kvartens spel av samma målskytt. Coffe hittade in med en passning till straffpunkten, och en höger bredsida räckte för att placera bollen i mål.

Efter två målgivande passningar skrev Coffe in sig själv i målprotokollet efter en perfekt frispelning från Gurra.

Walle bytte av Viktor på mittfältet och behövde inte många sekunder på sig för att sidledspassa till Alain som från strax utanför straffområdeslinjen prickade in 5-0.

6-0 kom strax före paus och gjordes av Joni. Från snäv vinkel sköt han i vänsterläge ett lågt skott precis vid den bortre stolpen. Bollen träffade det lilla däcket inne i målet, och studsade sedan ut. Domaren uppfattade det korrekt och blåste mål - vilket sammanfattade vår första halvlek bra på flera sätt: rena rama (h)julafton!

Efter en upprullning på högerkanten blev Coffe fri till vänster i straffområdet tio minuter in i andra halvlek, och satte 7-0.

Efter det gjorde Kabel Åttio två mål: först ett i vår bur, 7-1, och sedan ett i egen kasse, 8-1. Självmålet föregicks av en lång frispark från Alain som en Kabel-spelare försökte nicka undan men i stället förlängde mot - och i - egen målbur.

Minuten senare tog Johan Badh en djupledslöpning, fick bollen på en fri yta och placerade säkert in 9-1.

Målet som betydde tvåsiffrigt skallades in av Josef på hörna i 85:e minuten. Obekräftade uppgifter gör gällande att mittbacksfantomen gjorde sin patenterade titt-fint även innan nickmålet.

När klockan tickade upp mot full tid tog det bolltekniska geniet Micke Sjöblom saken i egna händer. Efter en rad dribblingar i straffområdet såg gästernas försvar ingen annan lösning än att sparka bort benen för honom. Solklar straff - och från elva meter gjorde inte Micke Dürichen några misstag. Bollen satt stenhårt, betydde 11-1, vilket också blev slutresultatet.

När alla lag nu har spelat 18 matcher ligger vi tvåa i serien, på kvalplats, och på fredag väntar seriefinal borta mot Bollebygd/Olsfors, som ryktas ha haft spioner på plats de senaste HBK-matcherna.

Självklart hoppas vi på ett stort supporterfölje till Olsfors på fredag.

Hedared-Kabel Åttio 11-1 (6-0)

1-0 Jonathan Larsson (3), 2-0 Oskar Pålsson (7), 3-0 Oskar Pålsson (18), 4-0 Cristoffer Johansson (24), 5-0 Alain Samaha (35), 6-0 Jonathan Larsson (40), 7-0 Cristoffer Johansson (54), 7-1 Patrik Magnusson (62), 8-1 självmål (80), 9-1 Johan Badh (81), 10-1 Josef Sharro (85), 11-1 Michael Dürichen (90, straff).