Norrmalms IK

Referat

Referat: Hedareds BK - Norrmalms IK

Från OP

Många mål på kort tid har blivit vårt signum den senaste tiden. Mot Borgstena förra veckan blev det fyra HBK-mål på sex minuter. När Norrmalm på torsdagskvällen gästade Hedared mäktade vi med tre mål på fyra minuter.
Dessa tre innebar vändning, från underläge 0-1 till ledning 3-1, inför halvtidsvilan.
1-1-målet var det som flest rödblå minns efteråt. Sebbe drämde till från 30 meters avstånd och fick se missilen gå rakt i mål. Ett omedelbar leende och glädjetjut - enligt obekräftade uppgifter hans första sådant under åren i HBK - syntes på Sebbe, som efteråt naturligtvis snackade bort glädjereaktionen.
Undertecknad kan, i samband med 1-1-målet, inte heller slå fast om det var en taktisk triumf av Urban att sätta Sebbe som vänsterback eller om det varit ett taktiskt fiasko att inte ha haft honom där hela säsongen…
Joni stänkte dit 2-1 och 3-1 kort därpå - och fullbordade sedan sitt hattrick i början av den andra halvleken, på straff.
Bara minuter senare använde Victor skallen på bästa sätt. Han mötte Coffes inlägg i samband med en snabb hörna, och stångade dit 5-1.
Efter dryga timmens spel åkte Norrmalm på sitt andra röda kort - det första kom redan efter en kvarts spel när Joni revs ned i samband med ett friläge.
Med spel elva mot nio och stor ledning blev det en avslagen sista halvtimma på matchen. Linus kom in och satte 6-1 innan ett distansskott från de för dagen grönklädda zebrorna från Norrmalm betydde 6-2.
Vi kan konstatera att vi går till sommarvila som tabellfyra, med en match mindre spelad än merparten av konkurrenterna.

Hedareds BK-Norrmalms IK 6-2 (3-1)
Mål: 0-1 David Ekelund (5), 1-1 Sebastian Passell (41), 2-1 Jonathan Larsson (44), 3-1 Jonathan Larsson (45), 4-1 Jonathan Larsson (55, straff), 5-1 Victor Eliasson (59), 6-1 Linus Johansson (73), 6-2 Oskar Bergqvist (81).