OP´s referat

Vi drar framför allt två lärdomar från den här matchen:

1) Micke Dürichen är i ruggig målform.

2) Det går bra att krita en plans linjer samtidigt som spelet pågår.

Ja, Micke D höll show under onsdagskvällen. Först placerade han tidigt in vårt ledningsmål, och bara minuter senare spädde han på ledningen - och som han gjorde det. Halvvolleyskottet var troligen ett av de hårdare på Ryda Sportfält i år, och att det tog ribbans undersida strax intill krysset innan det fortsatte in i nätet gjorde ju inte målet mindre vackert…

Kabel Åttio reducerade efter en missräkning i försvarsspelet, men bara några minuter senare kom Andrée in och satte 1-3 efter inspel från högerkanten.

Marcus Sjöblom blev tre minuter senare helt ren i straffområdet, och gjorde inga misstag. Baljan innebar att vi ledde med 4-1 i halvtid.

Väl där snackade vi om att rivstarta den andra halvleken - och precis så blev det. Självklart var det Micke D som var kreatören. Han satt sitt tredje, och lagets femte, mål bara ett par sekunder in i halvleken genom att borra in bollen vid den första stolpen. Tre minuter senare kom han runt på vänsterkanten och serverade Coffe öppet mål. 6-1 till oss - och matchen var avgjord.

Kabel reducerade till 6-2 och trots att vi hade tre ramträffar blev det inga fler mål.

Dessvärre skadade sig Kabels målvakt i samband med en olycklig hörnsituation i mitten av andra halvlek. Tre frakturer i tummen lyder diagnosen, och vi önskar honom naturligtvis en lyckad och snabb rehabilitering.

Nu ligger vi trea i serien och i nästa match möter vi tvåan Alingsås. Seger där, och vi är förbi!

Kabel Åttio-Hedared 2-6 (1-4)

0-1 Michael Dürichen (7), 0-2 Michael Dürichen (13), 1-2 Jimmy Emanuelsson (36), 1-3 Andrée Blixt (40), 1-4 Marcus Sjöblom (43), 1-5 Michael Dürichen (46), 1-6 Cristoffer Johansson (49), 2-6 Patrik Magnusson (78).