Vimmerby IBK

Referat

Referat: Månsarps IBK - Vimmerby IBK

Viktigt poäng mot serieledarna.

Gästande Vimmerby IBK kom till spel med stor trupp och med mål att vinna serien. Vi däremot spelar för vidare existens i division 2. Detta borde vart en given publikfest men läget i världen är kaotiskt och direktivet är att spel ska ske utan publik. Förutom lagen med ledare så har vi några funktionärer och domarna Dahlberg på plats.

När vi väl drar igång matchen vinner Vimmerby tekning och det hörs i hela hallen då det från bänken öser in positiv energi. Efter ca 1 minut får gästerna ett superläge då de hittat ren spelare vid stolpen men missar, bollen rullar förbi David Andersson i målet och får nytt öppet mål men ingen boll i nät. Istället är det vi som senare gör 1-0, Markus Axelsson hittar in köksvägen och trär in bollen efter assist från Rasmus Nilsson vid 2:20. Det är jämt och tycker i inledningen vi är med bra. Men i minut 4a ger vi bort bollen och 1-1 kommer. Som inte det vore nog så blir det lite repris efter 8 minuter då vi inte får upp passning och 1-2 kommer. Vi hittar tillbaka men 14:40 kommer 1-3 lite olyckligt, ser enkelt ut men tar egen spelare och ställer David som får se bollen studsa över foten. Påpassligt 19:05 drar Johan Thisell in 2-3 som också blir periodresultatet.

Andra perioden vinner Vimmerby tekning igen. Här spelar de upp sig men får inte riktigt utdelning förren på en frislagsvariant 9:51 in. Efter det höjer de tempot och visar varför de är serieledare, vi hänger inte med men oskärpan i avsluten håller oss kvar. 16:24 kommer reducering, ett mycket snyggt mål från egen zon. Fram till Mattias Kristensson på högerkanten som direkt passar fram till Simon Svensson som perfekt bara tar fram klubban och gör 3-4 som står sig perioden ut. Noterbart var väl att en gästspelare hamnade utanför sargen som var det närmaste utvisning vi såg idag och att redaktören missade starta klocka 19:45 nån sekund som påstods vara 10 sekunder. Skotten här var 5-12 och 1-1 i perioden få ses som smickrande, Vimmerby var så mycket bättre men David skötte sig också.

Tekningen i 3e går till Vimmerby igen. Matchen har några olika ansikten men plus på heta chanser till Vimmerby men Jakob Andersson provar gästernas målvakt via 2 lägen men utan resultat. Gästerna gör 3-5 igen på frislag 13:57, samma målskyttar som vid förra målet och där kan man tro matchen dör. Men en snabb replik från Jesper Persson via assist av Joel Blychert 14:33 ger lite hopp. 17:50 tar vi time out, går för kvittering med 6 man och tom bur. Vid 18:30 får Vimmerby bollen och vi hinner precis få in David som kastar sig in och räddar målet. Han hoppar ut igen och vi snurrar bra, får några inslag i anfallzon och 19:19 kommer kvittering av Markus Axelsson som fått höra "trumman" inför period 3. Assist på det målet kom från Jesper Persson. Sista 30 sekunderna har gästerna bra press på oss men vi håller emot och räddar en pinne.

Sudden är vår akilleshäl och så även ikväll, vi hinner 1:13 in i förlängningen då gästerna gör segermålet. Bra lag har medstuds och de behåller serieledningen. Vi tar en livsviktig poäng i kampen mot Gnosjö och SSG. Jesper Persson och Victor Wall machens lirare. Liket lever som Patrik sa, eller är det Sune Bergmans replik? Jaja, nu har vi ändå chans att påverka själva inför nästa fredag, vi behöver vara 2 mål bätte än Gnosjö och se till att inte vara sämre än SSG. Men det finns en sak som lurar i vassen, Covid-19, det rår vi inte på. Vi hoppas att det inte hindrar oss men just nu känns allt olustigt.

Tack för ert support denna säsong, även kommande bortamatch skall i nuläget spelas utan publik, var rädd om er och missa inte följa Slätafly - Månsarp på fredag kl 19:30. Godkväll!

David Andersson 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng