13:00

Hovslätts IK B

Referat

Referat: Månsarps IBK B - Hovslätts IK B

Sista matchen avklarad. Vet inte om man kan säga att vi föll med flaggan i topp. Men letar man positiva saker, så är det ett måls mindre marginal en bortamötet som slutade 22-4 till Hovslätt. Även i veckan spelade vi mot SW och gör där också en bättre match resultatmässigt än hemmamatchen.

I den här matchen är det klassskillnad. Hovslätt har ju redan vunnit serien, men förberder sig nu för kval.
Man kan väl säga att de totalt kör över oss i första, 0-9 på tavlan, då blir det ändå inget mål de sista 7,5 minuterna.
Tycker väl att vi inte riktigt gör jobbet försvarmässigt. Flera som var passiva. 5-29 i perioden säger det mesta.
Vi tar ju en timeout efter 05:04 och 0-4 på tavlan, men den hjälper inte mycket, då 0-5 kommer 05:29. Så inte mycket att säga om den stora bortaledningen

Andra perioden slutar häpnadsväckande endast 1-3. Dels så ändrar vi en del i postitionerna i laget, vilket gör balansen mycket bättre. Sedan så gör Andreas en hel del omöjliga räddningar, samt att Hovslätt också bränner en del öppna mål
Vi gör vår reducering genom en kille med lila hjärta, Simon Svensson. Han ringer mig idag på förmiddagen och säger att han kan spela, då han vet att vi sliter med att få folk till B-laget, sådana killar är guld värda.

Tredje börjar oroväckande illa. 2 mål för Hovslätt i första minuten. Sedan blir det lite bättre för oss. Och vi lyckas också reducera efter 8 minuter, och genomför iallafall halva 3:e på ett bra sätt.
Men sedan mellan 12:56 och 16:09 så ökar Hovslätt på ledningen och återigen ser det ut som att vi ska falla igenom mer.
Nu står det 2-19, och man tänker vart ska detta sluta.
Men vi får lite andrum när Oscar Johansson gör sitt första mål för säsongen, och i livet. Genom ett för Hovslätts målvakt svåranalyserat skott. Här får också Andreas i målet en assist efter ett snabbt utkast.
18:18 fastställs slutresultatet till 3-20

Vi gratulerar Hovslätt till serieseger, och önskar dom lycka till i kommande kvalspel.
För vårat lags del, är det nu paus som gäller. Så får vi reflektera över hur vi vill driva ett eventuellt B-lag vidare.