Unbyns IF

Referat

Referat: Lillpite IF - Unbyns IF

Vi kommer till säsongens andra träningsmatch med en liten trupp. Sjukdom, arbete, skada m.m. gör att flera spelare inte kan närvara. Men kul för oss som kommer till match - mycket speltid. Tyvärr blir Bulan skadad ganska direkt, så då blir det ännu jobbigare.
Vi startar med Vispen i mål, Herman, Adde, Stefan och Axel i backlinje. Zacke och Flo på mittfältet med Geo framför. Robin, Tong och Bulan framåt. Robbs och Svanne på avbytarbänken.
Vi snackar inför att vi skall hantera video 3 - hur vi stänger ner mitten! Det blir dagens uppgift
Som väntat har Lillpite mycket boll, och vi hamnar i försvarspositioner och får träna på hur vi kan stänga ner mitten. Det funkar rätt bra. Vi tvingar dom till långa bollar som vi kan hantera! Vi är lite tveksamma i det fysiska spelet, men håller ihop försvaret på ett bra sätt. Efter match är dom rätt frustrerade och tycker dom gjort en dålig match - men tror vi gjorde vår uppgift bra. Sen skapar vi några bra chanser framförallt med Geo och Tong i mitten av första halvlek.
Jo längre tiden går så kan vi hitta mer egna kombinationer, vilket är vad vi snackat om att vi vill.
I andra hamnar vi lägre och blir nedtryckta. Vi tappar positionerna men håller emot ändå. Backlinjen får jobba hårt. Vispen tar det som kommer igenom. Efter en 20 minuter krånglar vi oss ur och kan börja skapa eget spel. Tong har en hel del lägen där vi är lite sena (eller han tidig) i löpningarna. På slutet är vi rejält trötta, men skapar en bra chans när Robin kommer igenom på vänsterkanten. Han viker in och skjuter, men keepern räddar. Med fem minuter kvar kan Lillpite göra 1-0, och vi har inget svar.
Totalt sett en bra genomförd match av dom som kommer till match. Vi är lite för få och orkar inte distansen ut. Men positionsspelet på mitten bra så länge vi orkar.
Backlinjen stark, med extraplus och MOTM till Herman som är rock-solid och vårdar boll (som vanligt). Mittfältet riktigt bra, speciellt i försvar och positionsspelet. Framåt skapar vi flera chanser trots litet bollinnehav. Trots förlust kan vi vara nöjda med prestationen