Vitå

Referat

Referat: Unbyns IF - Vitå

Äntligen hemmapremiär, men är ju en stund kvar innan gräset är frodigt så mycket svårkontrollerat spel förväntades.
Vi startar med Vispen i mål, backlinje med Fille, Werme, Stefan och Axel. Mittfält med Adde och Simon med Erik framför. Svanne, Macke och Tong bildar anfall. Avbytare: Jimmy, Robbs, Robin och Herman.

Matchen börjar direkt med mycket kamp. Det blir ju så när gräset inte inbjuder till skönspel. Vi har mycket tekniska fel i enkla passningar som går fel. Vi ser direkt att det går att komma fram på Tongs kant, men vi utnyttjar det bara några gånger. Efter en 20 minuter så gör Vitå 0-1 där vi tappar boll lite onödigt och dom kan spela snett bakåt till en kille som är ren och kan lägga in den med precision.
Vi har några riktigt heta chanser där bollen dansar på mållinjen, och dom är farliga i omställningarna.
Vi kan kvittera när Macke kommer runt på ytterkanten och driver in och spelar snett bakåt till Svanne som kan avsluta "distinkt".
I andra fortsätter matchen som tidigare med mycket kamp. Domaren lite ojämn så blir en hel del efterslängar och frustration ute på planen. Vitå har en period med mer boll, men inget av lagen har några jättechanser.
Simon åker på ett nyckelbensbrott efter en duell där han går i backen med axeln före :-(
Med 15 kvar får vi straff efter en boll på Robin som sen går upp på deras spelares hand. Straffen lägger Erik in säkert. Resten av matchen spelar vi av säkert.

Många får plusbetyg för fortsatt rejält och fysiskt spel. Svanne gör sin bästa match för året och börjar nu komma i form. Simon får MOTM för att han offrar nyckelbenet. Backlinjen återigen mycket stabil. Vispen säker utan att ha jättemycket att göra. Målet kan han inte göra mycket åt.