BAIK 4

Referat

Referat: Unbyns IF - BAIK 4

Äntligen seriepremiär! Soligt Boden Energi Arena..
Vi startar med Andreas W i mål. Backlinje frv Ibra, Samuel. Elias W, Mini. Mittfält frv Nabbe, Simon, Tobbe, Fasil. Framåt Wille och James. Avbytare: Robbs, Mohammed, Elias V

Vi möter vad som kanske är serivinnarfavoriterna, endast en förlust ifjol! Men bra möta dom tidigt eftersom dom kanske inte tränar alltför flitigt.
Vi tar tag i initiativet direkt även om dom har mycket boll. i 12:e har vi en nick från Samuel i virket. Fasil har flera bra lägen på högerkanten (som vi tänkt). Dom har boll, men inga chanser. Vår backlinje agerar perfekt och stänger ner allt.
Vi har rätt ok kombinationsspel på mitten (kan vara bättre, men..) . Dom tar över initiativet mot slutet av halvleken. 0-0 i halvlek där vi känner att vi är snäppet bättre mot ett bra lag.
I andra tar vi över initiativet och ligger på!. En kvart in tar vi ledningen då en lång boll från Elias W når fram till Nabbe på bortre ytan där han är ren och kan lägga in sitt andra för säsongen.
Med 20 kvar blir Samuel (och Ivan) utvisade efter en rensning i boxen. Straff blir konsekvensen, som BAIK lägger i mål till kvittering. Sen är vi en man kort så blir en anstormning mot vårt mål under 20 minuter. Men vi står pall! Mycket rejält spel och fighting spirit sista 20!.
Stort plus till backlinjen över 90 minuter.. Elias och Samuel klockrena. Mini på höger tar MOTM efter mycket energiskt spel och framförallt bra passningar in på Fasil mfl. Ibra gör sin bästa match med säkert spel.
På mitten är det kul att se Simon kommer tillbaka till gammalt gott slag efter nästan ett års frånvaro. Ser lovande ut! Fasil hotar hela tiden på högerkanten, och framåt har vi mycket löpningar. Nabbe gör en fin insats som kröns med ett mål.