12 april 2013
20:00

Referat

Referat: VIKING Södermalm - Västerhaninge IF

Genrep, sen match en fredagkväll på ett kylslaget Skarpnäck. Västerhaninge kom till match mindre än 24 timmar efter senaste träningen. Västerhaninge ägde spelet från start, ett stort bollinnehav mot ett rakt spelande Viking. Viking hade en mycket bra forward som utgjorde ett hot i djupled men Fredrik och Robban plockade ned honom med den äran. Annars var det mest Vikings backlinje som fick jobba, tyvärr var bolltempot lite väl lågt från Västerhaninges sida vilket gjorde att Viking mestadels hade kontroll över försvaret inledningsvis.

I den 20:e kommer Oktay runt på kanten och trycker in bollen i boxen där Fille möter på ett och 0-1 är ett faktum. Halvleken slutar 0-1. Ett stabilt Västerhaninge det som kan efterlysas är ett snabbare passningspel och att man har lite mer tålamod när man har bollen. Kanske var det den sena träning som satt i benen?

I andra halvlek kommer målen. Kvittering av Viking efter ett misstag i Västerhaninge försvaret, en bjudning som Viking utnyttjade.

In kommer Fatih och som vanligt presenterar han sig omgående. I den 62:a minuten en frispark två meter utan för straffområdes linjen. Fatih stegar upp och trycker in bollen över muren in i målvaktens högra kryss via ribban. Ett mål som skulle fått kommentatorerna på en champion league match att jubla.

Matchen avgörs defentivt i den 75:e då Nille spelar fram Fatih som trycker in 1-3. Fortsatt ett stort bollinnehav för Västerhaninge men den stora skillnaden är att fler Västerhaninge spelare hotar i djupled.

I den 80:e bjuder Fatih tillbaka till Nille som äntligen får in bollen, iskall avslut vid stolpen fram till 1-4. Fatih fullbordar sitt hattrick efter pass från Nille 1-5. I den 87:e fastställs slutresultatet till 1-6 då Nille krigar in bollen i mål, förarbete av Tofan.

Nu är genrepet avklarat. Skönt med ännu en seger. Västerhaninge av år 2013 är ett riktigt spelande lag, stundtals har det sett riktigt bra ut. I dagens match gjorde Jimmy Engström debut i Västerhaninge tröjjan. Jimmy gjorde en riktigt bra match.

På onsdag börjar allvaret seriepremiär mot Spåret FC. Förhoppningsvis kommer vi då få se ett betydligt piggare Västerhaninge redan från start. Det vi har sett under försäsongen är att laget har jämfört med de lag man mött en riktigt bra fysisk status.