14:00

FC Stockholm Internazional

Referat

Referat: Västerhaninge IF - FC Stockholm Internazional

Västerhaninge utslagna ur cupen, tråkigt men laget gjorde en riktigt bra insats. FC Stockholm var nog det bästa laget som vi mött. Det skulle förvåna mycket om dom inte tar hem div tre i år.
Västerhainge började med en handicapstraff. Nille sköt den men målvakten i FC Stockholm gjorde en bra räddning så ställningen var 0-0 när matchen började.
Västerhaninge tog tag i taktpinnen direkt. En fin övergång på vänsterkanten mellan Vedran och Anders, där Anders får fram bollen till Vedran som kommer ren rundar målvakten och rullar in ledningsmålet för Västerhaninge.
Två minuter senare i den sjunde matchminuten Nille bryter sig fram får på ett skott, Vedran på returen ny målvaktsräddning ut till Vedran igen som trycker upp bollen i taket 2-0 till Västerhaninge.
Halvleken fortsätter så Västerhaninge är aggressiva och disciplinerade. Med lite tur hade Västerhaninge kunnat få in ytterligare någon boll. Istället i den 37:e frispark för FC Stockholm. Inåtskruvad som nicktouchas in i mål bakom en chanslös Pontus. 2-1 står sig halvleken ut.

Andra halvlek FC Stockholm kommer ut mycket mer aggressiva och redan i den 46:e kommer kvitteringen. Västerhaninge försöker men kommer inte riktigt upp nu utan blir mer och mer nedtryckta. I den 66:e 2-3 och två minuter senare 2-4 nu var matchen förlorad. Slutresultatet 2-5 fastställs på straff fem minuter från slutet.
Rättvis seger och vi får önska FC Stockholm lycka till i det fortsatta cupspelet. För Västerhaninge är det bara att ladda om batterierna och börja fokusera på serien.
En riktigt bra insats som laget kan ta med sig. Vi orkar inte riktigt genomföra hela matchen med den intensitet vi skulle vilja. Vi är stolta trots förlusten över det arbete laget presterade.

Pontus Gysell 1 0 0 9 5 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng