25 oktober 2017
19:45

Referat

Referat: IK Hephata - Västerhaninge IF

Kärrtorps IP en regning onsdagskväll. Vad kan vara bättre än fotboll andra omgången i Stockholms Cup? Motståndarna var Hephata från division fem vilket innebar att dom fick börja med en bonusstraff.
Straffen sätts säkert i mål bakom comebackande Pontus Gysell.
Vi hade svårt att få ihop folk så vi var 12 man totalt. Vilket innebar att Filip fick spela 90 minuter och Bjärna var enda avbytare på bänken men vilken avbytare kommer till det senare.

Första halvlek: Ett markant övertag för Västerhaninge men chanserna brändes i parti och minut. Det skulle dröja till 43:e minuten innan Västerhaninge kunde spräcka Hephatas nolla. Fint triangelspel mellan Max, Vedran och Freddan innan bollen kom in till Nille som säkert placerade in kvitteringen. 1-1 stod sig i halvlek.

Andra halvlek 51:a minuten frispark för Västerhaninge precis på straffområdeslinjen. Snabb sådan Freddan till Max och mål men domaren blåser för han vill ta ut avstånd utan att vi begärt det. Ny chans, Freddan går kaxigt fram och trycker istället in bollen direkt, otagbart för målvakten. Västerhaninge fortsätter att tokdominera. Hörna i den 65:e Freddan slår in bollen, Max skarvar vidare med en klack och Christian trycker in bollen och matchen är klar.
4-1 genom Fredrik som vinner tillbaka bollen i Hephatas straff område och lägger enkelt in bollen. I den 82:a byte in kommer Bjärna supertaggad istället för Vedran. 87:e minuten Christian spelar in bollen och där kommer..... Bjärna och trycker in 5-1 stenhårt i mål. Två minuter senare straff för Västerhaninge. Vem tar den om inte allas vår Bjärna och slår den på målvakten, men den går om och då gör Bjärna inget misstag. Två mål på åtta minuter !!! Vild glädje.

En helt ok match av Västerhaninge. Kul att se Mirnes tillbaka i backlinjen efter sin avstängning. Filip och Mirnes utgjorde ett svårforcerat mittlås. Pontus kom upp stort vid några tillfällen. Skön avslutning på säsongen !!!!