• Förlust mot IK Frej

Om den förra matchen kan betecknas som en "kämpaseger", vad ska man då kalla fredagkvällens hemmamatch mot IK Frej Täby? Kämpaförlust? En sur förlust blev det i alla fall, där jag tycker att vi förtjänade mer. Vi startade med exakt samma lag som startade mot IFK Uppsala. Första halvlek var spelmässigt jämn och de bägge lagen turades om att anfalla, men inget av lagen skapade några heta målchanser. Därför kändes det lite orättvist att IK Frej tog ledningen på en frispark ( hands? ) precis utanför straffområdet i slutminuterna av första halvlek. Frisparken tryckes in av Frejs bäste spelare, nr. 10 Oliver Ågren. Matchen präglades för övrigt inte av något finlir, utan det var ganska hårt spel ute på planen. Andra halvlek såg ut som den första till en början, men ungefär halvvägs in i halvleken tog vi tag i spelet och började trycka på för kvittering. Vi hade många anfall, men när vi fick in bollen i motståndarens straffområde var det i princip alltid en Frej-spelare som var först på bollen och nickade/rensade bort den. Vi vann inte särskilt många andrabollar heller, vi var helt enkelt inte riktigt "där". Jag tycker ändå att vi gör en ganska bra match, men vi har inte marginalerna på vår sida idag, som Zacke uttryckte det i NT. Tyvärr fick vi ett par skador under matchen. Emil K tvingades utgå efter ungefär en timmes spel. Jag såg inte vad som hände, men han hade fotleden hårt lindad och åkte också till sjukhuset efter matchen. Josh hade ett "ihopslag" framför Frej-målet i sista minuten och blev liggande. Han fick hjälp upp till omklädningsrummet men tog sig för egen maskin därifrån. Vi kan bara hoppas att ingen av dessa skador är särskilt allvarlig och att både Eken och Josh är tillbaka så fort som möjligt. Och som ni ser på bilden så hade det ordnats ett gigantiskt ( hmmm, nåja...) tifo för Emil Freij. ( Eller hur det nu var...) Nästa match är mot Procyon på Stenhagens IP lördag 27/4. Herr A för 8 dagar sedan 2kommentarer
  • Gåfotboll + PRO + BKV = SANT

BKV Norrtälje tillsammans med PRO Norrtälje bjuder in till en prova-på dag för alla som är nyfikna på fenomenet Gåfotboll. Just nu Sveriges snabbast växande sport. Välkomna till Campus Roslagen den 25 aprill kl.13-15.00. Varmt välkomna! BKV Norrtälje för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Kämpaseger i Uppsala.

Ny helg, ny seriematch. Det var en grå och regnig söndag när vi åkte iväg mot Lötens IP och bortamatch mot IFK Uppsala. Ett IFK som gillar att rulla boll, men som ibland har lite svårt att göra mål. Så också denna söndag skulle det visa sig. Dock så gjorde de första målet idag, och det redan i den 13:e minuten på en snygg frispark som Huhta var chanslös på trots att han egentligen gjorde allt rätt. 5 minuter senare blir Axel skadad och vi tvingas till vårt första byte. Ytterligare 5-6 minuter senare får Josh bollen efter en klassisk "tilltrasslad situation" framför IFK-målvakten, och kan sätta kvitteringen! Vi lägger på 5 minuter till och det blir en liknande situation. Den här gången är det kapten Sundqvist som bombar in bollen i nättaket! 2-1 till BKV. Men bara minuten efter andra målet måste vi ta vårt andra byte då Samuel P tvingas utgå. Det har alltså gått 31 minuter av matchen, och vi har redan gjort två byten. Det händer inte så mycket mer i en spelmässigt jämn första halvlek. Möjligen har IFK Uppsala lite mer bollinnehav än oss, men det var ju väntat. I andra halvlek tar IFK över spelet mer, de måste ju gå framåt om de vill vinna. De trycker på ganska ordentligt, men de skapar inga jättelägen, och vi sticker upp i kontringar och hotar, framför allt via vår vänsterkant. I den 57:e minuten skickar Rasmus L upp bollen på just vänsterkanten till Max som avancerar upp mot kortlinjen, skickar in bollen i straffområdet och där kommer Emil F och bredsidar in "trean". Vi gör ett dubbelbyte med kvarten kvar och Patrik "Putte" H och Filip Persson ( ja, lillebror till Sirius-Jocke Persson ) får komma in med pigga ben och jaga. Tur att vi hade ett bytestillfälle kvar då flera av BKV-spelarna började se lite "möra" ut. IFK kommer i anfall efter anfall men Huhta och försvaret är stabila och matchen slutar med seger 3-1 för de rödblåa. En riktig laginsats idag igen, och bilden på Ralle får symbolisera hur vi kämpade ner IFK Uppsala, trots ett stort spelövertag för dom. Nästa match spelas nu på fredag kl. 19.30 på konstgräset på SpC mot IK Frej Täby. Vi ses där! Herr A för 12 dagar sedan 0kommentarer