26 januari 2024
19:15

Referat

Referat: Stjärnhovs IK - Katrineholms SK FK

Det kändes lite svajigt inför fredagskvällen då Pohlman lovat en hel del snö och 57:an är ju inte direkt någon autostrada och det var väl inte direkt så man satt och halvsov på vägen till Gnesta i snömodden. Det var lite koncentrationskrävande och det var nog inte bara handbollssemin som höll åtminstone chauffören på helspänn. Väl framme i Gnesta blev det kanske lite väl mycket fokus på rysaren i Tyskland för det var trots att Simon satte 1-0 inte direkt någon bra start. Det var lojt i försvarsspelet och sällan passningar som satt på plats och rörelsen i anfallsspelet var minimalt, spelet kändes inte alls synkat. Det svaga spelet straffade oss också då vi markerade svagt, ej ordentliga undanrensningar och även en vass spelare i Stjärnhov och helt plötslig låg vi under med 3-1. All respekt till ett kämpande Stjärnhov som verkligen slet på och gjorde vad de kunde men vi ska inte släppa in tre mål mot ett sådant gäng på 10 minuter.

Killarna började ta tag i det och när vi lät bollen gå så rullade även bollarna in. Detta till trots att deras Palicka liknande målvakt for hit och dit och var extremt attackerande tog massor med skott. Ali satte två, Bago ett och vi hade vänt till 4-3 och strax före paus fick Edvin göra sitt första senior mål i en riktigt fin kombination där Anton lade upp fint. 5-3 i paus gav en rätt stabil känsla även om det borde varit klappat och klart redan i paus.

Bland annat missades en långstraff som undertecknad fixade fram och där får man bjuda på dagens kanske roligaste händelse. Efter att varit med några säsongen har man noterat att hålla koll på frisparkarna är inte sekretariatet/domarna skitbra på så man behöver hjälpa dem med detta. Jag var inte helt säker men hade räknat till 5 och såg upp på tavlan att de också hade 5 så när vi sedan fick en till och domarna inte gick fram till långstraffs läget påtalade jag länge och så tydligt som möjligt att det var dags och domarna konfererade en stund och placerade sedan bollen på långstraffslinjen. I paus var jag lite hånfull mot domaren i vårt interna halvtidsnack att det är märkligt att om de ser att det är femte så måste de vara redo att nästa är långstraff. Då blev det lite ridå ned för den stensäkre coachen när Jonas påtalade att det var ställningen 3-5 som stod på tavlan. Vill dock påtala att troligen hade jag rätt ändå eftersom domarna när de jämförde sina noteringar gick på min linje, ha-ha.

Inför andra så hade även Stjärnhovs bäste spelare försvunnit efter att tagit ett helt onödigt rött kort efter en skallningsrörelse mot Plantin efter en helt normal frisparkssituation där de även fick frispark. Han var den som kunde göra egna saker och de tappade helt klart i anfallskraft av detta helt i onödan. Den säkra känslan till trots så släpper vi direkt in 4-5 men sedan är det bara ett lag på banan och framförallt Simon har lekstuga och gör tre mål och flera ass, Bago lägger upp för vår nya frisparksvariant, Ali gör mål igen, Planta blir målskytt återigen och sedan gör Jonas liksom Edvin sitt första seniormål (kanske lite kryddat vad vet jag) och vi landar på 12 medan Stjärnhov gör ytterligare ett när en Stjärnhov spelare lyckas springa ifrån Jonas så när matchen är slut så visar resultat tavlan 5-12 även om det var små siffor förstod jag nu att det var målen och inte frisparkarna och segern var vår.

Det är absolut ingen bra prestation men vi gör vad som krävs för att vinna stabilt och säkert, vi gör några snygga mål och vi kan sätta oss i bilen hem med tre poäng och trots snöglopp mm så tar vi oss hem utan problem vilket var större tur än andra hade där vi träffade på ett gäng som landat i diket strax före Flen. Inga personskador men en demolerad bil som väntade på bärgning.

Nu får vi ladda på för att avsluta med en riktigt bra match mot det enda lag som vi denna säsong kammat helt noll emot. #Alla till Nyköping på fredag#