Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Katrineholms SK FK KSK Futsal

Följ

KSK Futsal

Följ oss för uppdateringar
Följ
Katrineholms SK FK
Fotboll
KSK Futsal
Futsal Div. 2 Herr Södermanland 2023/2024
Tabell
Lag M V O F P
1 Alegria FC Nyköping 10 8 1 1 25
2 Katrineholm City FC 10 7 1 2 22
3 Katrineholms SK FK 10 6 1 3 19
4 Banadir IK 10 4 0 6 12
5 Jäders IF 10 2 1 7 7
6 Stjärnhovs IK 10 1 0 9 3
7 Oxelösunds IK 0 0 0 0 0

Match

Katrineholms SK FK

6 - 4
Nyhemshallen
21 januari 2024
17:30

Banadir IK

Referat

Referat: Katrineholms SK FK - Banadir IK

Söndag kväll i januari och temperaturen är på väg upp så man kan kliva ur sitt ide. När det ska spelas Futsal spelar dock detta inte någon större roll utan det är temperaturen inomhus som påverkar. Det var dags för säsongen sista derby och även säsongens sista hemma match. Sist var det en rejält drag i hallen och både temperaturen och ljudnivån var hög. Nu var dock inte Daud med och om det var det som gjorde att både antalet åsåkdare och ljudnivån var betydligt lägre ska jag dock låta vara osagt.

Vi har ändå hållit en rätt skaplig nivå rakt över denna säsong och när det nu vankades derby var coachernas förhoppning att alla var på tå för att se till att visa att vi inte släpper av bara för att seriesegern är borta och troligen även andra platsen. Banadir drog vid förra matchen upp ett vansinnigt tempo som vi lockades in i men som vi inte bemästrade så särskild väl och den gången orkade inte Banadir utan vi kunde segla ifrån i andra när det sedan blev lugnare.

Denna gång var känslan att våra motståndare tagit lärdom och de spelade med betydligt mer lugn och en mycket hög och intensiv press. Vi spelar bra försvarsmässigt men vi är inte särskilt vakna när vi vinner boll för att visa oss och ställa om och även om vi spelar stabilt hemåt är Banadir mycket mer disciplinerade så vi vinner inte bollen särskilt ofta.
Vi blir många gånger lite för stereotypa och visar oss för lite och vid ett sådant tillfälle där vi inte hittar några bra alternativ och väntar lite för länge så stjäl de bollen och ställer om på oss och tar ledningen.

Vi fortsätter att försöka men det är lite dålig kvalité men vi ser att när vi gör rätt så kommer lägena. Det är ett sådant anfall där vi får ordentlig bredd och djup i spelet som det öppnar upp sig för oss. Hampus Ö löper in i ett kantläge och slår en diagonalboll genom slottet till Johannes som kan sätta kvitteringen. Inte så långt senare är det Hampus Moqvist och Simon som hittar ett bra samspel och Simon lirar fram Hampus som slår till med ett tillslag men deras keeper gör en grym räddning men då är Simon där och sätter 2-1 ändå. Banadir är som sist lite väl heta på att kliva på i duellerna och även om det bara blir frispark på hälften av tillfällen som regelbrott sker får vi långstraffar med 5 minuter kvar men Johannes straff tar i stolpen och keepern räddar Bagos så vi får inte några gratis mål med oss in i paus. Precis som sist är det riktigt jämnt i första och Kasper gör några viktiga räddningar så vi kan kliva ut i ledning.

Andra halvlek fortsätter som den första där vi har bra kontroll men vi är fortfarande inte särskilt vassa i anfallspelet eller kontringsspelet. Tiden går och det känns nästan som att matchen kan sluta utan fler mål men då gör vi bort oss lite i ett uppspel och de kan kvittera. Vi slår dock tillbaka lite turligt då Bago sätter en inspark på en vitklädd och bollen går in vilket innebär att vi är tillbaka i ledning. Nu får vi lite mer utrymme att lira på när de vill framåt och de blir för heta och drar på sig frisparkar.

När även deras målvakt hänger med ser man att vi har lägen att straffa dem. I en sådan situtation ser man tidigt hur Anton gör sig redo för att sätta in stöten och när deras libro får bollen har han klivit på och innan Banadir spelaren hinner titta upp har Anton bollen och kan sätta den i tom kasse. Strax efter sätter Plantin en lång boll som Anton möter direkt och får väl inte den klaraste träffen men tillräckligt för att bollen sitter. Vi får sedan en långstraff och efter två missar tar nu "der Bomber" Plantin bollen och sätter 6-2 stensäkert.

Vi gör sedan inte den bästa avslutningen av matchen. Vi har läge att spela säkert och låta dem öppna sig i sin jakt på reduceringar men istället dräller vi med bollen och de får göra både 6-3 och 6-4 men det är aldrig särskilt oroligt utan vi kan hålla i bollen sista minuten och tar hem ytterligare tre poäng.

Bra insats där försvarsspelet är kanon men vi får inte i gång något bra anfallsspel och denna gång inte heller något kontringsspel. Segern är dock inkasserad och det är ju inte illa det. Nu får vi mobilisera lite kraft och se till att vi kommer laddade och redo för Stjärnhov på fredag och avsluta denna säsong på ett bra sätt. Två helger till kvarstår sedan kan Futsalen lämnas för detta år och fokus på vanlig fotboll för de flesta.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anton Halvarsson 1 2 1 0 0 3
Patrick Plantin 1 1 1 0 0 2
Anton Bago 1 1 0 0 0 1
Johannes Lundblad 1 1 0 1 0 1
Simon Björling 1 1 0 0 0 1
Hampus Moqvist 1 0 1 0 0 1
Ali Reza Rezai 1 0 0 0 0 0
Hampus Öhlin 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Kasper Hovsby 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 26 nov 2023, 18:00 Banadir IK - Katrineholms SK FK 3 - 7