Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Katrineholms SK FK KSK Futsal

Följ

KSK Futsal

Följ oss för uppdateringar
Följ
Katrineholms SK FK
Fotboll
KSK Futsal
Futsal Div. 2 Herr Södermanland 2023/2024
Tabell
Lag M V O F P
1 Alegria FC Nyköping 10 8 1 1 25
2 Katrineholm City FC 10 7 1 2 22
3 Katrineholms SK FK 10 6 1 3 19
4 Banadir IK 10 4 0 6 12
5 Jäders IF 10 2 1 7 7
6 Stjärnhovs IK 10 1 0 9 3
7 Oxelösunds IK 0 0 0 0 0

Match

Alegria FC Nyköping

4 - 3
Sporthallen Nyköping
2 februari 2024
20:00

Katrineholms SK FK

Referat

Referat: Alegria FC Nyköping - Katrineholms SK FK

Serieepilog mot seriens absolut vassaste gäng en fredagkväll klockan 20:00 i Nyköpings Sporthall var inget som lockade alla utan många i spelartruppen valde uppenbarligen att titta på ”Bäst i test” eller dylikt i stället för att utföra idrottsliga aktiviteter en fredagskväll.

Det fanns dock ett härligt gäng som liksom förra årets sista borta fight i Trosa ställde upp och med en kanoninställning tog sig an uppgiften. Uppenbarligen är den typen av fotbollsspelare betydligt vanligare bland målvakter för i den trupp som gav sig iväg till Nyköping räknade vi in hela KSKs seniorers målvaktsuppsättning! Av 8 spelare är alltså 4 målvakter. Anton brukar ju alltid spela ute i Futsal, Kasper var den som placerade i kassen även i denna match, Neo gjorde en riktigt fighterinsats som pivot/forward, Isac med luriga finter tog en plats som vinge. Skönt och se mångsidigheten hos flera spelare.

Alegria har ju en riktigt vass spelartrupp men inför fredagskvällen hade även de många spelare borta men samtidigt hade de med nästan alla de vassaste namnen – särskilt i andra då ännu en brorsa Ahmetovic hade hunnit kommit på plats (osäker om det var ”Bäst i test” som även han hade kollat på innan han dök upp). Segrarna och den redan säkrade första platsen hade dock gjort dem betydligt mindre hungriga jämfört med innan jul. I den matchen i Nyhemshallen blev vi om vi ska vara ärliga helt blåsta av banan. Nu ville de göra en massa finter och spelet gick långsamt. De vårdade boll men inget hände – vi kunde enkelt stå i vår box och de spelade runt – även när de tog med sig keepern och spelade 5-4. Vi hade massor med lägen att ställa om när vi väl fick tag i bollen men det var väl det enda området vi kan kräva lite mer av laget för det missades enkla passningar många gånger eller så missades avslutet.

Enda gångerna som det blev riktigt jobbigt för Kasper i målet var när vi tappade boll i uppspelen så de fick ställa om på oss och det var just ett sådant läge som gav 1-0 efter fem minuter när Timmy Österling i deras lag var lika säker som han nästan alltid är när han får läge. Vi fortsätter dock att spela på och i den 14:e minuten är Ali Reza påpassligt framme och sätter en retur efter att deras målvakt haft svårt att få tag i bollen efter Antons skott.
Paus och 1-1 var betydligt bättre än man förväntat sig inför matchen men nu ser vi att vi kan störa dem och målbilden är ändrad från att inte låta det rinna iväg till att sno poäng.

Som nämndes ovan får de in en spelfördelare i andra som dels kan göra massor själv, dels drar upp tempot med luriga passningar. Vi fortsätter dock hålla koll på dem och Plantin som fick en omöjlig uppgift – att spela nonstop som back klarar detta galant utan att ens be om byte. Nu får vi även utdelning framåt efter fem minuter då Bago på sitt Bagovis väntar in rätt läge då Anton satt ordentlig press på deras back som spelar till keepern och då låser Bago honom så han måste dribbla och Bago snor bollen så enkelt som man tar smågodis av lillasyrran och gör 2-1. Bara minuten efter gör Anton 3-1 efter Bagos nickpass och bragden i Trosa ser ut att få en uppföljning men det är helt klart att i dag stod inte stjärnorna rätt.

Alegria skapar fortfarande inte något spel som får oss att gå bort oss men istället har vi verkligen flytet emot oss när vi bidrar med två mål som får dem att gå ifatt. Först försöker deras vinge spela in bollen men den tar på en KSK back och bollen får en konstig flipperspelsstuds och går in i mål. Sedan blir det en studs på en KSK spelare som jobbar hem och när Bago kastar sig och ska slå bort bollen på linjen fastnar foten i nätet och bollen rullar in. Med sju kvar blir vi lite passiva i boxen och Alegria gör sitt enda uppställda mål då deras back kan prickskjuta in 4-3 i bortre från vår högerkant. Vi ger dock inte upp och Bago snor en boll till på samma sätt från en back och får friläge. Plantin går på offensiven och får en bra läge och vi har flera skott sista minuten som kunde gått in men vi kammar tyvärr noll.

Alla killarna ska dock ha riktigt med beröm för inställningen till matchen och det stora jobb som genomfördes. Det är ju inte så att vi spelar ett glimrande spel men vi gör ett gediget jobb och försvarsspelet är riktigt bra. Det är en vass motståndare så det är svårt att ta bollen av dem så det blir viktigt att hålla positionerna och ha tålamod och det gör vi riktigt bra. Lite vassare omställningspel hade vi dock behövt prestera för att ta alla poängen i en sådan match och det är klart att när man förpassar bollen i mål vid 5 tillfällen så blir det lite tråkigt att man förlorar med 3-4.

Det var sista matchen för denna säsong och utan att göra en alltför genomgripande analys har vi detta år spelat bättre Futsal än förra året och presterat en säsong som är typiskt godkänd – inte mer och inte mindre. Vi har vunnit ganska klart mot alla lag som vi bör slå – vi har torskat båda mot Alegria, som i sina bästa stunder är klart bättre än oss men idag hade vi kunnat ta någon poäng av dem. City är det lag som det är mest jämnt mot och i det dubbelmötet hade vi med lite bättre utfall kunnat ta lika många poäng som de men spelmässigt var det definitivt inget rån utan rimligt utfall med 1-4 i poängfördelning.

Vi har en stabil grupp spelare som alltid presterar och alltid deltar och som verkligen bidrar till lagets resultat med Planta och Kasper som spelat alla matcherna samt Bago och Anton som spelat nio. Bago blir för tredje året i rad skyttekung och Anton är den som kommer närmast efter i poängskapande. Vi fick in en riktig bra injektion med Simon Björling och Hampus Moqvist. Tyvärr tappade vi ju tidigt en riktig lagspelare som liksom den ovanstående gruppen alltid finns på plats och presterar i Jacke som så otroligt tråkigt redan i inledning drog korsbandet.
Nu får alla killarna lägga allt fokus på fotbollssäsongen så får vi se vad 24/25 har att erbjuda
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anton Bago 1 1 1 1 0 2
Anton Halvarsson 1 1 1 0 0 2
Ali Reza Rezai 1 1 0 0 0 1
Hampus Öhlin 1 0 0 0 0 0
Isac Innocenti 1 0 0 0 0 0
Neo Grimborg 1 0 0 0 0 0
Patrick Plantin 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Kasper Hovsby 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 10 dec 2023, 18:30 Katrineholms SK FK - Alegria FC Nyköping 1 - 8